Joan Padern

Joan Padern neix a Colera (Alt Empordà), el 30 de gener de 1924.

La vocació de Joan Padern s'inicia ja de nen en la seva població, on plasma del natural les barques i les roques que l'envoloten.

Després de la Guerra Civil, establert a Blanes, persisteix en la seva vocació. Exposa els seus primers quadres a Girona, Barcelona i Blanes. Als anys 50 es trasllada a Sud-amèrica on realitza diverses exposicions, especialment a Buenos Aires. Són els seus anys triomfals i la major part de la seva obra es quedarà allà.

El 1960, acabada la seva etapa americana i després d'una estada a París, torna a Catalunya, trenca amb el realisme de la seva obra anterior i s'arrisca decidit per altres camins. El trobem abordant el abstracte o bé participant de la preocupació per la matèria i les textures. Aquestes obres de l'anomenat "informalisme" seran exposades a Barcelona i a Madrid.

En els anys 70, Padern realitza els homenatges a Gaudí ia Miró amb sèries fantasiosa, la primera, i la segona amb el "desmuntatge" metafòric de l'obra mironiana.

Posteriorment, el realisme de les seves obres ha fet que sigui considerat com un dels màxims exponents del hiperrrealismo del nostre país. Un hiperrealisme que inclou el fotografisme i la protesta ecològica.

El quadre cedit com a imatge per al diploma de la SEF és una obra abstracta, definida per Joseph Bota-Gibert com "les textures de geometria que volen ser imprecises" va ser pintat l'any 1996.

Més de 70 exposicions monogràfiques li atorguen un òptim segell de presentació. En l'actualitat viu a Blanes.


Clica les minitures per ampliar els pictòlits

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada